Toitumine

yin-yang foodTHM taimravi ja ravitoitumise põhimõtted
on sarnased.

Paljusid toiduaineid
(ingver, kaneel,  goji marjad, kreeka pähklid, datlid jt) käsitletakse ka ravimtaimedena.

Ravitoitumine ja taimravi põhinevad viie maitse (hapu, mõru, magus, terav ja soolane) ning soojendava, jahutava, niisutava ja kuivatava toime järgimisel.

Ravimtaimed ja toit võivad mõjutada geenide avaldumist

Hiina Nanjingi ülikooli teadlane Chen-Yu Zhang ja tema kolleegid näitasid hiljuti, et mingi toidu osis võib tungida sööja keharakkude kontrollkeskustesse ning mõjutada seda, kuidas mõni geen avaldub.

Geneetilise materjali ehituskivide RNA-de juppe tuntakse mikroRNA-de nime all. Need ei kodeeri valke, kuid võivad takistada geenidel valke ehitada. Kui 21 vabatahtlikku katsealust sõid riisi, nisu, kartulit ja kapsast, siis leiti nende verest umbes 30 erinevat mikroRNA-d.

Edasi leiti, et üks riisi mikroRNA mõjutas halvemuse suunas nende retseptorite aktiivsust, mis kontrollivad halva kolesterooli eemaldamist verest. Nii nagu vitamiinid ja mineraalid, on ka mikroRNA-d toidust saadavad molekulid, mis mõjutavad meie organismi talitlust.

Meie keha on keeruline ökosüsteem, mille erinevad osad tegutsevad üheskoos üsna keerulise mustri järgi.

Mida teevad teadlased aastal 2012 ? Tiit Kändler, Eesti Päevaleht 12. jaanuar 2012.